Mina kurser

kurser på moderskeppet

Jag är stolt över att få samarbeta och producera webbkurser med Moderskeppet i Jönköping. De är Sveriges största plattform med onlinekurser för digitalt kreativa. Sedan 2017 har jag skapat kurser tillsammans hos Moderskeppet, både som frilanslärare och inhouse, när jag var anställd (2019-2021). Här hittar du de kurser jag gjort som finns att se nu!

Mallar i InDesign

Att kunna skapa och använda mallar i Adobe InDesign är nästan ett måste om du skapar stora dokument, som böcker, tidningar eller rapporter.

Formulär i Acrobat

Har du funderat på att göra digitala formulär? Vill du använda ett Adobeprogram du redan kan och är bekväm med? Kolla då in den här kursen.

Typografi

När man ska använda vilka skiljetecken, vad är mickrotypografi och vilka typsnitt är bra ihop? Har du sådana funderingar är detta kursen för dig!

Skapa presentationer

Tycker du det är knepigt att göra ditt visuella material till ditt manus när du ska hålla en presentation? Jaa då är den här kursen för dig!

Text med Illustrator

Det finns många spännande verktyg i Illustrator för dig som jobbar med text. I den här kursen blir du bästa vän med Egenskapspanelen och alla dess funktioner!

Adobe Fonts

Om du har en prenumeration på Creative Cloud så har du även tillgång till över 10 000 olika typsnitt. Jag lär dig alla knep på hur du ska använda Adobe Fonts på ett kreativt sätt!

Adobe express

Med Adobe Express kan du skapa material oavsett var du befinner dig. På kontoret eller på språng. Programmet finns nämligen både som webbversion och som app och ingår om du har CC abonemang.

Jag föreläser och håller gärna workshops i bland annat i presentationsteknik, Canva.com och InDesign kunskap.  Vill du jag ska komma till dig eller ert företag så skicka mig ett mejl så tar vi det därifrån!

Sagt av medlemmar på Moderskeppet

Jag vill tacka för en inspirerande kurs med dig på Moderskeppet. Har gått igenom, pausat och skapat under tiden. Prefekt! Tydligt, pedagogsikt och enkelt, samt att jag kan gå tillbaka och kolla närmare när det är dags för olika moment.
Tess Enarsson
Jag har länge väntat på en kurs om typografi, precis vad jag behövde. Sara förklarar enkelt och tydligt och bilder och illustrationer hjälper på ett bra sätt till så att det blir lättare att förstå, även när det ibland är mycket att hålla reda på!
Eva Olsson

Andra grafiska kurser

Jag gör också specialanpassade kurser. I bland annat hur man bygger sin egen webbplats och lär sig InDesign eller andra grafiska verktyg som Canva.

Ta kontakt med mig!

Vad är ditt behov? Vad behöver du hjälp med? Skicka din fråga till mig så pratar vi vidare därifrån!

Sagt av företagare som gått kurs för mig

När jag skulle göra en ny hemsida så anlitade jag Sara Stierna som med sitt företag Stiernform för hon hade rykte om sig att vara duktig på det hon gör, sen var det ett plus att hon bor i min närhet tyckte jag då. Men det visade sig inte ha nån större betydelse då hade flera av våra möten via Skype som fungerade bra. Jag är mycket nöjd med hemsidan den blev bättre än jag kunde föreställa mig. Sara hade lätt för att lyssna när jag hade önskemål och bra att komma med idéer när jag inte visste hur jag ville ha det. Sen fick jag flera små videofilmer som jag kan titta på för att påminna mig om hur jag gör för att underhålla sidan. Behöver jag så är det lätt att få ytterligare support och olika små kurser i webbhantering.
Ingela Svedberg, leramedmera.com